آموزش بازاریابی اینترنتی

راهنمای جامع راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی از صفر تا صد

راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی
نویسنده: احمد اردیبهشت

کسب و کار اینترنتی واژه‌ای است که در سال‌های اخیر بیش‌ازپیش بر سر زبان‌ها افتاده و توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است. هرچند که در سال‌های اولیۀ ورود اینترنت به ایران نیز در مورد کسب‌وکارهای اینترنتی صحبت می‌شد اما کمتر کسی فکر می‌کرد که روزی کسب‌وکارهای اینترنتی به پول‌سازترین و سودآورترین کسب‌وکارهای جهان تبدیل شوند.

بسیاری از کاربران در تلاش هستند تا کسب‌وکار اینترنتی خود را راه‌اندازی کرده و به کسب درآمد بپردازند اما نمی‌دانند که بهتر است برای موفقیت در یک کسب‌وکار اینترنتی، در چه زمینه‌ای به فعالیت بپردازند تا احتمال موفقیتشان افزایش یابد.

راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی

تصور کنید که می‌خواهید یک کسب‌وکار فیزیکی راه‌اندازی کنید. در این حالت نیاز به سرمایه اولیه‌ای برای تهیۀ اجناس و وسایل موردنیاز، اجارۀ مکانی برای شروع فعالیت، هزینه‌ای برای بازاریابی و تبلیغات، هزینۀ استخدام نیروی کار و… خواهید داشت اما در کسب‌وکار اینترنتی، شرایط بسیار متفاوت است. برخلاف بسیاری از کسب‌وکارهای فیزیکی، راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی نیاز به سرمایه اولیه زیادی ندارد. شما می‌توانید با کمترین سرمایه ممکن، یک کسب‌وکار اینترنتی با درآمد ماهانه چندین میلیون تومان راه‌اندازی کنید. در این مقاله به بیان روش‌های مختلف راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی و مزایا و معایب هر روش می‌پردازیم تا راهنمای جامعی برای راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی برای کاربران جمع‌آوری کنیم.

کسب درآمد از شبکه‌های اجتماعی

همان‌طور که می‌دانید، استفاده از شبکه‌های اجتماعی مختلف در کشور ما به‌شدت افزایش یافته است. بسیاری از کاربران روزانه چندین ساعت از وقت خود را در شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند که در این میان سهم اینستاگرام و تلگرام بیشتر از سایر شبکه‌های اجتماعی است. چه فضایی بهتر از این سراغ دارید تا محصولات/خدمات خود را به کاربران عرضه کنید؟

در حال حاضر بسیاری از کسب‌وکارهای اینترنتی، تمامی فعالیت خود را در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌دهند و بدون داشتن هیچ‌گونه وب‌سایت، دفتر کار، مغازه و… به درآمد هفته‌ای چند میلیون تومان دست‌یافته‌اند. کافی است محصول یا خدماتی برای عرضه داشته باشید و با ایجاد یک صفحۀ اینستاگرام و یک کانال تلگرام، کسب‌وکارتان را آغاز کنید.

پس از شروع فعالیت، ممکن است نتوانید تا مدتی درآمد قابل‌توجهی کسب کنید. نکتۀ مهم این است که ناامید نشده و به کارتان ادامه دهید. این کار نیاز به پشتکار فراوان دارد و اگر زود دلسرد شوید قطعاً به نتیجۀ قابل‌توجهی نخواهید رسید و پس از مدتی این کار را رها خواهید کرد.

مزایای کسب درآمد از شبکه‌های اجتماعی:

مهم‌ترین مزیت کسب درآمد از شبکه‌های اجتماعی، هزینه راه‌اندازی آن است. هزینۀ راه‌اندازی کسب‌وکار در شبکه‌های اجتماعی نزدیک به صفر است و نیازی نیست برای شروع کارتان هیچ هزینه‌ای بپردازید. کافی است اکانت خود را ایجاد کرده و با معرفی محصولات/خدماتتان به بازاریابی و کسب درآمد بپردازید.

مزیت دیگر کسب درآمد از شبکه‌های اجتماعی، حضور مخاطبان گسترده در آن است. طبق آخرین آمار ارائه‌شده توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بیش از ۸۰ درصد از پهنای باند کشور صرف استفاده از تلگرام می‌شود و این نشان از حضور تعداد بسیار زیادی از کاربران ایرانی در این اپلیکیشن دارد. چه روشی چنین امکانی را در اختیار شما قرار می‌دهد تا کسب‌وکارتان را به این تعداد کاربر معرفی کنید؟

درصورتی‌که قصد کسب درآمد از شبکه‌های اجتماعی را دارید، توصیه می‌کنم حتماً کتاب الکترونیکی رایگان هفت نکتۀ طلایی در بازاریابی با اینستاگرام را دریافت کرده و مطالعه کنید.

معایب کسب درآمد از شبکه‌های اجتماعی:

یکی از مهم‌ترین معایب کسب درآمد از شبکه‌های اجتماعی، احتمال فیلترینگ آن است. در حال حاضر شبکه‌های اجتماعی تلگرام و اینستاگرام بدون هیچ مشکلی در دسترس هستند اما ضمانتی وجود ندارد که این شبکه‌های اجتماعی هیچ‌گاه دچار فیلترینگ نشوند. در صورت فیلتر شدن یک شبکۀ اجتماعی، درصد بسیاری از کاربران شبکه اجتماعی مشابه دیگری را جایگزین می‌کنند و این مورد ممکن است کسب‌وکار شما را به‌طور کامل مختل کند. در این حالت شما نیز باید با کاربران همراه شده و در شبکه اجتماعی جدید، کسب‌وکارتان را ادامه دهید.

مشکل دیگری که اخیراً مشاهده شده است، بسته شدن صفحات و کانال‌ها توسط خود شبکه‌های اجتماعی است. به‌عنوان‌مثال، صفحات پرطرفداری در اینستاگرام بدون دلیل مشخصی توسط اینستاگرام مسدود شده‌اند که عمده علت آن ریپورت شدن آن صفحه توسط کاربران است.

برخلاف وب‌سایت‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی، امکان انجام خودکار کارهای مختلف مانند دریافت سفارش، پرداخت پول و… در شبکه‌های اجتماعی وجود ندارد و معمولاً تمامی این مراحل به‌صورت ارسال پیام یا تماس تلفنی انجام می‌شود و به همین دلیل، علاوه بر اتلاف وقت بیشتر، احتمال خطا افزایش‌یافته و همچنین امکان آرشیو سفارشات و ثبت اطلاعات مشتریان مختلف به‌صورت خودکار وجود ندارد.

کسب درآمد از فروشگاه اینترنتی

راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی، یکی از بهترین روش‌های کسب‌وکار اینترنتی است. هنگامی‌که صحبت از فروشگاه اینترنتی می‌شود، بسیاری از کاربران تصور می‌کند که حتماً می‌بایست فروشگاهی مانند دیجی‌کالا راه‌اندازی کرده و به فروش اجناس و محصولات مختلف بپردازند درحالی‌که همیشه این‌گونه نیست. در یک فروشگاه اینترنتی، امکان ارائۀ انواع مختلفی از محصولات و یا خدمات وجود دارد. لزومی ندارد که حتماً به فروش اجناس بپردازید. شما می‌توانید خدماتتان را از طریق وب‌سایت و فروشگاه اینترنتی‌تان به فروش برسانید. خدماتی مانند طراحی گرافیکی (کارت ویزیت، بروشور، بنر و…)، برنامه‌نویسی، طراحی وب‌سایت، بازاریابی اینترنتی، سئو و بهینه‌سازی سایت، ترجمه آنلاین، آموزش آنلاین و… نمونه‌هایی از خدماتی هستند که می‌توانید به‌صورت اینترنتی و از طریق وب‌سایتتان ارائه کنید.

برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی، نیاز به ثبت دامنه، خرید هاست و راه‌اندازی وب‌سایت خواهید داشت. با یک جستجوی ساده می‌توانید تمامی الزامات راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی را با هزینه‌ای بسیار اندک فراهم کنید.

مزایای کسب درآمد از فروشگاه اینترنتی:

فروشگاه اینترنتی شما، برند شماست و هرچه تعداد مشتریان شما افزایش یابد، ارزش برندتان افزایش خواهد یافت. شما می‌توانید با توسعه فروشگاه اینترنتی خود، محصولات/خدمات بیشتری ارائه دهید و طیف بیشتری از مشتریان را به‌سوی کسب‌وکار خود جذب کنید.

در فروشگاه‌های اینترنتی، اکثر کارها مانند ثبت سفارش، محاسبه هزینه حمل‌ونقل، پرداخت اینترنتی پول، صدور فاکتور و… به‌صورت کاملاً خودکار انجام می‌شود. به همین دلیل نیازی به استخدام تعداد زیادی کارمند جهت انجام کارهای روتین نخواهید داشت و می‌توانید هزینۀ موردنیاز جهت استخدام کارمند را صرف بازاریابی و تبلیغات کنید.

معایب کسب درآمد از فروشگاه اینترنتی:

فروشگاه‌های اینترنتی در آغاز راه مخاطبی ندارند و به همین دلیل ممکن است مدتی زمان نیاز داشته باشید تا اولین فروش از فروشگاه اینترنتی‌تان را تجربه کنید. در این مدت باید به بازاریابی و تبلیغات بپردازید که طبیعتاً هزینه‌هایی برایتان خواهد داشت. بهترین روش جذب مشتری، کار بر روی سئوی وب‌سایتتان است. فرایند سئو ممکن است کمی زمان‌بر باشد اما نتیجه‌ای که حاصل می‌شود قطعاً ارزش این صبر را خواهد داشت.

مدیریت، نگهداری و توسعۀ وب‌سایت فرایندی است که نیاز به تخصص دارد. اگر درزمینۀ راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی تجربۀ کافی ندارید، ممکن است با مشکلات غیرمنتظره‌ای مواجه شوید که برای رفع آن نیاز به همکاری با شرکت‌ها و یا افراد متخصص در این زمینه خواهید داشت.

کسب درآمد از فعالیت‌های اینترنتی دیگر

فعالیت‌های اینترنتی مختلفی وجود دارند که بسیاری از کاربران از آن‌های بی‌خبرند. این فعالیت‌ها با کسب درآمد همراه هستند اما به دلیل فراگیر نبودن آن‌ها، ممکن است برای بسیاری از کاربران ناشناخته باشند. این فعالیت‌ها معمولاً با درآمد پایداری همراه نیستند و بسیاری از کاربران با دیدگاه کار موقت به این فعالیت‌ها می‌پردازند. در ادامه به تعدادی از این فعالیت‌های اینترنتی درآمدزا اشاره می‌کنیم:

  • خریدوفروش ارزهای اینترنتی مانند بیت کوین، پی‌پل، وبمانی و…
  • نویسندگی در وب‌سایت‌های مختلف
  • همکاری در فروش محصولات فروشگاه‌های اینترنتی
  • وبلاگ نویسی
  • دانلود فایل‌های حجیم
  • خریدوفروش دامنه
  • فروش فالوور و لایک در شبکه‌های اجتماعی
  • و…

درصورتی‌که تجربه‌ای درزمینۀ کسب و کار اینترنتی دارید، در قسمت نظرات با ما و سایر کاربران راستانا در میان بگذارید تا در این مورد به بحث و گفتگو بپردازیم.

۳ دیدگاه تاکنون

  • مطالب بسیار مفیدی بود ولی ایکاش یخورده بیشتر در مورد پست کردن و اینجور چیز ها هم میگفتین

    • سلام
      برای ساخت اپلیکیشن در گام اول باید به‌دنبال یادگیری برنامه نویسی باشید و در گام بعدی باید ایده‌ای برای ساخت اپلیکیشن داشته باشید.
      البته اگر علاقه‌ای به یادگیری برنامه نویسی ندارید، می‌توانید برای پیاده‌سازی ایده‌ای که دارید با شرکت‌هایی که کار برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل انجام می‌دهند تماس بگیرید تا برنامه نویسی اپلیکیشن شما توسط آن‌ها انجام شود.
      موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

یک قدم تا دانلود این هدایای ارزشمند فاصله دارید

یک جزوه الکترونیکی سئو همراه با فیلم دوره آموزش سئو
برایم ایمیل شود
نگران نباشید ما هم مثل شما از ایمیل‌های مزاحم متنفریم.
close-link

یک قدم تا دانلود این کتاب فاصله دارید

دانلود کتاب بازاریابی با اینستاگرام
برایم ایمیل شود
نگران نباشید ما هم مثل شما از ایمیل‌های مزاحم متنفریم.
close-link

رمز عبور دسترسی به این صفحه را ندارید؟!

آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید و روی دکمۀ «ارسال رمز عبور» کلیک کنید تا بلافاصله رمز عبور به آدرس ایمیل شما ارسال شود
ارسال رمز عبور
close-link