پیج اتوریتی (Page Authority) و دامین اتوریتی (Domain Authority) که بهاختصار آنها را با PA و DA نیز نمایش میدهند، پارامترهایی هستند که روزبهروز به اهمیت آنها افزوده میشود و در حال حاضر بهعنوان یکی از مهمترین پارامترها در بررسی وضعیت سئوی وبسایتها مورد ارزیابی قرار میگیرند. در این مقاله قصد داریم به آشنایی با این دو پارامتر پرداخته و روش افزایش اتوریتی سایت را به شما آموزش دهیم.
با غیرفعال شدن امکان مشاهدۀ پیج رنک گوگل، کاربران به دنبال معیار دیگری برای سنجش میزان قدرت و اعتبار وبسایت خود بودند. شرکت Moz.com که سایتی معتبر و شناختهشده درزمینۀ سئو و بهینهسازی سایت است، دو فاکتور به نامهای پیج اتوریتی (Page Authority) و دامین اتوریتی (Domain Authority) معرفی کرد که به ترتیب بیانگر قدرت صفحه و قدرت دامنۀ هر وبسایت هستند. این دو پارامتر میتوانند عددی بین ۱ تا ۱۰۰ داشته باشند و هرچه این عدد به ۱۰۰ نزدیکتر باشد، در دامین اتوریتی نشاندهندۀ قدرت بالاتر دامنه و در پیج اتوریتی نشاندهندۀ قدرت بالاتر آن صفحه از وبسایت است.
اما ممکن است این سؤال برای شما مطرح شود که پیج اتوریتی و دامین اتوریتی به چه معنا هستند؟
پیج اتوریتی چیست؟
همانطور که اشاره شد، وبسایت Moz با استفاده از الگوریتمهای خود، تمامی وبسایتهای جهان را مورد ارزیابی قرار میدهد و بر اساس پارامترهایی که در الگوریتم خود تعریف کرده است، به هر صفحه از وبسایتها عددی بین ۱ تا ۱۰۰ را اختصاص میدهد. احتمالاً حدس زدهاید که Page Authority بیانگر قدرت هر صفحه از وبسایت است و طبیعتاً پیج اتوریتی صفحات مختلف یک وبسایت باهم متفاوت هستند.
معمولاً در میان صفحات مختلف یک سایت، صفحه اصلی دارای بالاترین پیج اتوریتی (PA) است. البته ممکن است در وبسایتی اینگونه نباشد و صفحهای دیگر، پیج اتوریتی بالاتری نسبت به صفحه اصلی داشته باشد. بهطورکلی هرچه عدد PA در صفحات مختلف سایت به ۱۰۰ نزدیکتر باشد، بیانگر قدرت بالاتر آن صفحه از وبسایت است.
دامین اتوریتی چیست؟
برخلاف پیج اتوریتی که مقدار آن برای هر صفحه از وبسایت متفاوت است، مقدار دامین اتوریتی برای تمامی صفحات سایت ثابت است. درواقع دامین اتوریتی (DA) بیانگر قدرت دامنۀ وبسایت شما است و هرچه مقدار Domain Authority به عدد ۱۰۰ نزدیکتر باشد، مجموعۀ وبسایت شما قدرت بالاتری دارد.
بد نیست بدانید تنها تعداد کمی از وبسایتهای جهان هستند که دامین اتوریتی آنها به عدد ۱۰۰ رسیده است. وبسایتهایی مانند گوگل، فیسبوک، توییتر، ویکیپدیا و… از نمونه وبسایتهایی هستند که دامین اتوریتی (DA) آنها عدد ۱۰۰ را نمایش میدهد؛ بنابراین توقعی که ما از دامین اتوریتی یک سایت عادی داریم عددی بین ۲۰ تا ۴۰ است. در ادامۀ این مقاله در مورد تحلیل مقادیر دامین اتوریتی و پیج اتوریتی توضیح خواهم داد.
مشاهدۀ اتوریتی سایت
ازآنجاییکه دو پارامتر PA و DA توسط وبسایت Moz.com ارائه شده است، طبیعی است که محاسبۀ این دو پارامتر نیز توسط این وبسایت انجام میشود. البته وبسایتهای بسیار زیادی وجود دارند که میتوانند مقدار دامین اتوریتی و پیج اتوریتی وبسایتها را با استفاده از API وبسایت Moz.com نمایش دهند. تفاوتی ندارد که برای نمایش دامین اتوریتی و پیج اتوریتی وبسایتتان از چه سایتی استفاده میکنید؛ زیرا درنهایت مقدار PA و DA یکسانی را مشاهده خواهید کرد.
برای بررسی دامین اتوریتی و پیج اتوریتی وبسایتتان کافی است در گوگل یکی از عبارتهای DA Checker یا PA Checker و یا Authority Checker را جستجو کنید تا با انبوهی از وبسایتها مواجه شوید که امکان مشاهدۀ اتوریتی سایت را برایتان فراهم میکنند. لینک تعدادی از این وبسایتها را در ادامه مشاهده میکنید:
https://moz.com/researchtools/ose
https://www.seoreviewtools.com/website-authority-checker
علاوه بر این وبسایتها، شما میتوانید تولبار مخصوص وبسایت Moz.com را نصب کنید تا با ورود به وبسایتهای مختلف بتوانید در همان لحظه، اطلاعاتی از آن وبسایت مانند دامین اتوریتی، پیج اتوریتی، تعداد بک لینکها، تعداد لینکهای خروجی و… را مشاهده کنید. کافی است به آدرس زیر رفته و تولبار را نصب کنید:
https://moz.com/products/pro/seo-toolbar
تحلیل اعداد پیج اتوریتی و دامین اتوریتی
احتمالاً پس از مشاهدۀ DA و PA وبسایتتان به دنبال تحلیل این اعداد و مقایسۀ آن با وبسایتهای دیگر هستید تا بتوانید درک بهتری از وضعیت وبسایت خودتان داشته باشید. در ادامه میتوانید مشاهده کنید که وبسایتهای مختلف معمولاً چه اعدادی را بهعنوان DA و PA دریافت میکنند:
- از ۱ تا ۲۰
معمولاً وبسایتهایی که بهتازگی راهاندازی شده و یا فعالیت جدی ندارد در این محدوده قرار میگیرند. اگر وبسایتتان را بهتازگی راهاندازی کردهاید و یا هنوز کار بر روی سئوی سایتتان را آغاز نکردهاید، احتمالاً دامین اتوریتی وبسایت شما در این محدوده قرار دارد. البته جای نگرانی نیست و شما میتوانید بامطالعۀ کامل کتاب عملیات سئو و بهکارگیری نکات آموزش دادهشده، وضعیت سئوی وبسایتتان را بهبود دهید.
- از ۲۰ تا ۳۰
این عدد همچنان بیانگر یک وبسایت کاملاً معمولی است که در میان انجام کارهای روتین، نیمنگاهی نیز به فرایند سئو و لینک سازی دارد. این نوع وبسایتها جای رشد بسیاری دارند و درصورتیکه فعالیت بهتری ازنظر سئو داشته باشند، قطعاً به نتایج بهتری دست خواهند یافت.
- از ۳۰ تا ۴۰
وبسایتهای نسبتاً خوب در این محدوده قرار دارند. رسیدن به این اعداد نشاندهندۀ فاصله گرفتن از وبسایتهای معمولی و حرکت بهسوی جایگاهی خاص میان وبسایتهای بزرگ است. اگر وبسایتتان در این محدوده قرار دارد یعنی میدانید که در حال انجام چهکاری هستید. همین روند را ادامه دهید و منتظر نتایج شگفتانگیز آن باشید.
- از ۴۰ تا ۵۰
وبسایتهایی که در این محدوده قرار دارند وبسایتهای خوبی هستند که احتمالاً مخاطبان زیادی نیز دارند. اگر سایتتان در این محدوده قرار دارد، احتمالاً شما مدیر یک کسبوکار اینترنتی در حال رشد هستید. اینکه توانستهاید به این اعداد دست پیدا کنید قابلتقدیر است اما هنوز جای پیشرفت بسیاری برای شما وجود دارد.
- از ۵۰ تا ۷۰
وبسایتهای بسیار خوب و شناختهشده که احتمالاً مربوط به کسبوکارهای اینترنتی موفق هستند در این محدوده قرار دارند. این وبسایتها معمولاً درآمد بسیار زیادی کسب میکنند و به همین دلیل یک تیم شامل افراد متخصص درزمینۀ سئو و بهینهسازی سایت جهت رسیدگی به امور سئو استخدام کردهاند. ایدهآلترین حالت برای اکثر کسبوکارهای اینترنتی در ایران، رسیدن به این سطح از موفقیت است.
- از ۷۰ تا ۹۰
کمتر وبسایتی در ایران وجود دارد که به این اعداد دست یافته باشد. وبسایتهایی که در این محدوده قرار دارند معمولاً توسط درصد بسیار زیادی از افراد جامعه مورداستفاده قرار میگیرند و وبسایتهایی کاملاً شناختهشده و مشهور هستند.
- از ۹۰ تا ۱۰۰
معمولاً علاوه بر وبسایت شرکتهای مطرح و بزرگ مانند گوگل، مایکروسافت، اپل، ویکیپدیا و یاهو، وبسایت دانشگاههای معتبر جهان مانند دانشگاه UCLA، کمبریج، هاروارد و… نیز در این محدوده قرار دارند. رسیدن به این اعداد، رؤیایی دشوار و دستنیافتنی برای درصد زیادی از وبسایتهای جهان است.
افزایش دامین اتوریتی و پیج اتوریتی
پس از آشنایی با مفهوم پیج اتوریتی و دامین اتوریتی، با روش مشاهدۀ اتوریتی سایت آشنا شدیم و سپس دیدیم که مقدار عددی اتوریتی وبسایتها چه اطلاعاتی در مورد آن وبسایت به ما میدهند. احتمالاً مهمترین سؤالی که در حال حاضر در ذهنتان وجود دارد این است که برای بالا بردن دامین اتوریتی و پیج اتوریتی وبسایتمان چه اقداماتی انجام دهیم؟ وبسایتهای دیگر از چه روشی برای افزایش پیج اتوریتی خود استفاده میکنند؟ و سؤالات دیگری که در ادامه بهطور کامل به آنها پاسخ خواهم داد.
احتمالاً میدانید که الگوریتم و روش محاسبۀ پیج اتوریتی و دامین اتوریتی وبسایتها کاملاً مخفی است و نمیتوان بهطورقطع گفت که این دو پارامتر چگونه محاسبه میشوند اما خوشبختانه با آزمونوخطاهایی که توسط بسیاری از متخصصان سئو در سراسر دنیا انجام شده است، میتوان نتیجه گرفت که لینک سازی بیشترین تأثیر را در افزایش پیج اتوریتی و دامین اتوریتی سایت دارد.
هنگامیکه شما برای یکی از صفحات وبسایتتان لینک سازی میکنید، درواقع در حال افزایش پیج اتوریتی آن صفحه و دامین اتوریتی وبسایتتان هستید. بهبیاندیگر، لینکهای ورودی به یک صفحه از وبسایتتان بر روی پیج اتوریتی آن صفحه و اتوریتی دامنه وبسایتتان تأثیر مثبت دارد. (البته لازم است داخل پرانتز اشارهکنم که لینک سازی تنها برای یکی از صفحات وبسایتتان ازنظر سئو کار درستی نیست و بهتر است این کار را انجام ندهید زیرا ممکن است با جریمه یا پنالتی گوگل مواجه شوید و موقعیت فعلی وبسایتتان را نیز از دست بدهید).
این مقاله بخشی از کتاب «عملیات سئو» نوشتۀ احمد اردیبهشت است. برای تهیۀ کتاب کامل لطفاً بر روی لینک زیر کلیک کنید:
سلام ممنون از مقاله خوبتون آقای اردیبهشت عزیز
یک سوال از خدمتتون داشتم ،سایت من دامین اتوریتی ش ۲۵ هست ولی پیج اتوریتی ۳۲ در صورتیکه هر سایت دیگه ای رو چک میکنم برعکس این عدد هست این اشکال محسوب میشه
سلام و عرض ادب
خواهش میکنم؛
بهطور طبیعی این اتفاق زیاد میافتد و این کاملاً بستگی به روش لینک سازی شما دارد.
اصلاً اشکال محسوب نمیشود و اتفاقاً کاملاً طبیعی است؛
تمامی سایتها صفحاتی را دارند که پیج اتوریتی آنها از دامین اتوریتی سایت بالاتر است.
DA سایت خودتون ۲۱ هستش ولی در نتایج گوگل در بهترین سطر هستشن اکثرا
بنظرتون da همیشه مهمترین فاکتوره؟
سلام و عرض ادب
خیر دامین اتوریتی و پیج اتوریتی دو پارامتری هستند که صرفاً به تعداد و قدرت بکلینکها وابسته است و نمیتواند معیار دقیقی برای وضعیت سئوی یک سایت باشد. بههمیندلیل ممکن است سایتهایی در نتایج اول گوگل مشاهده کنید که الزاماً اتوریتی بالایی ندارند.
البته در مورد دامین اتوریتی سایت راستانا، عدد ۲۱ اصلاً عدد کمی نیست و یک اتوریتی متوسط و نسبتاً خوب بهحساب میآید.
موفق باشید.
با سلام
خیلی ممنون از مطلب مفیدتون ، عذر می خوام من یک سوال داشتم : من سئوی وب سایتم رو به تازگی شروع کردم و دارم بک لینک ایجاد می کنم ، ولی با گذشت یک ماه از انجام این کار ، فقط دو تا از بک لینک های من در MOZ BAR نشون داده میشه و بقیه رو نشون نمیده و هنوز DA , PA من اصلا رشد نکرده .
این مشکل از کجا می تونه باشه ؟؟؟ و چظور میشه حلش کرد ؟؟؟
ممنون میشم اگر راهنمایی کنید
با تشکر
سلام و عرض ادب
بعد از ایجاد لینکها، کمی زمان نیاز است تا لینکهای ساخته شده توسط خزندههای MOZ شناسایی شده و اتوریتی سایت شما افزایش پیدا کند. بنابراین لازم است کمی صبر کنید تا اثر لینکهای ساختهشده را مشاهده کنید و اتوریتی سایت شما آپدیت شود.
موفق باشید.
درود بر شما، اول اینکه از لحاظ نگارشی متنتون خوب بود، دوم اینکه اسپم اسکورهای سایت را دیساوو کنیم و شروع به گفتن لینک کنیم بهتره؟ یا نیازی به دیساوو نیست؟
سلام
خیر اصلاً نیازی به Disavow لینکها نیست.
گوگل رسماً اعلام کرده که خودش توانایی تشخیص لینکهای اسپم را دارد و نیازی نیست از ابزار Disavow استفاده کنید.
موفق باشید.
سلام و عرض ادب
یکی از مشکلاتی که این چند وقته با اون مواجه شدیم لینک های با دامین آتوریتی پایین و اسپم اسکور بالا هست که به اسم سایتمون داره ثبت میشه
این لینک ها رو چطور میتونم از بین ببرم؟
سلام و عرض ادب
توصیه میکنم هیچ اقدامی نکنید؛ اما اگر فکر میکنید تعداد این لینکها بیش از حد زیاد است و لازم است آنها را حذف کنید، تنها کاری که میتوانید انجام دهید Disavow کردن لینکهای اسپم است.
برای اطلاعات بیشتر دربارۀ چگونگی Disavow کردن لینکهای اسپم به راهنمای گوگل مراجعه کنید:
https://support.google.com/webmasters/answer/2648487
موفق باشید.