(این مقاله درحال تکمیل است)
اگر اهل پیگیری فضای مجازی و کسبوکارهای آنلاین باشید، قطعاً با این واژههایی مانند تولید محتوا، بازاریابی محتوا، استراتژی محتوا، سئو و… مواجه شدهاید؛ این واژهها اگرچه واژههای ناشناخته و غریبی نیستند، اما در گذشته به اندازۀ امروز پرکاربرد و رایج نبودهاند؛
در ادامه قصد داریم کمی عمیقتر با این مفاهیم آشنا شویم:
تولید محتوا چیست؟
با گسترش روزافزون تکنولوژی و افزایش ضریب نفوذ استفاده از اینترنت در ایران، هرروز بر تعداد وبلاگها، وبسایتها و کسبوکارهای مبتنی بر وب افزوده میشود.
طبیعتاً این تعداد رسانه نیاز به محتوایی برای ارائه دارد که بخشی از این محتوا توسط صاحبان این رسانهها و بخشی دیگر توسط کاربران تولید میشود.
تولید محتوا در واقع طی کردن مراحلی است که درنهایت منجر به خلق یک محصول میشود. این محصول ممکن است متن، ویدیو، عکس، پادکست یا … باشد که در شبکههای اجتماعی و وبسایتها در دسترس مخاطبان قرار میگیرد. اما تولید محتوا به سادگی آنچه فکر میکنید نیست!
امروزه تولید محتواها با اهداف مختلفی از جمله تجاری، آموزشی، اطلاعرسانی و برند سازی انجام میشوند. در واقع هدف نهایی، افزایش فروش خدماتی است که به کمک تولید محتوای جدید صورت میگیرد. بنابراین برای اینکه محتوای جدید، ما را به اهداف موردنظر برساند باید از قبل، برنامهریزی شده و طبق اصول پیش برود.
متداولترین قالبهای محتوایی
- محتوای متنی مانند خبر، رپورتاژ و وبلاگ معرفی محصول
- محتوای صوتی مانند پادکستها
- محتوای تصویری مانند عکس و تصاویر گرافیکی مختلف
- محتوای ویدیویی مانند انواع کلیپهایی که در فضاهای مجازی از جمله یوتیوب و اینستاگرام منتشر میشوند.
بهینهسازی محتوا
از ویژگیهای مهمی که میتوانیم برای محتواهای متنی نام ببریم تا بتوان آنها را از سایر محتواها متمایز کند، سازگاری آنها با موتورهای جستجو (بهینه از نظر سئو) است. اعمال یکسری دستورالعملهای لازم از جمله پاراگرافبندی مناسب، استفاده کاربردی از عبارات کلیدی و توزیع آنها در کل محتوا، از نکاتی است که باید به آن حتماً توجه کرد.
به هر نوع ارائۀ اطلاعات در قالب متن، صوت، ویدیو و تصویر، تولید محتوا گفته میشود. اگر در زمینه تولید محتوا فعالیت دارید حتماً از کتاب تقویم تولید محتوا برای برنامهریزی محتوایی خود استفاده کنید.
باورهای غلط دربارۀ تولید محتوا
۱- تولید محتوا با کپی محتوا متفاوت است
حتماً شما هم با تعداد بیشمار وبسایتها، وبلاگها، کانالها و صفحات با محتوای کپی مواجه شدهاید؛ مدیرانِ این رسانهها محتوا تولید نمیکنند؛ بلکه محتوای دیگران را کپی میکنند و سعی دارند با این روش بازدیدکنندگان و فالوورهای زیادی جذب کنند که در اغلب موارد موفق نیستند.
کاربران آگاه هستند و بهسادگی میتوانند وبسایت، کانال یا صفحۀ کپیکار را از وبسایتی که به تولید محتوای دستاول و تخصصی میپردازد تفکیک کنند؛ هیچ وبسایت کپیکاری ماندگار نیست و دیر یا زود شکست خواهد خورد.
ممکن است این تصور اشتباه ایجاد شود که تولید محتوا محدود به رسانههای آنلاین است؛
جناب اردیبهشت عزیز
از شما خواهشی دارم
به عنوان یکی از طرفداران شما مقاله آموزش وبلاگ نویسی را با سرعت بیشتری تکمیل کنید
گرچه چند سالی است مشغول نوشتن وبلاگ هستم
لیکن نیاز به راهنمایی کلیدی و تخصصی شما. دارم
با تشکر
فرناز دادستان
سلام و عرض ادب
بله حتماً؛ بهزودی آموزشهای جدیدی در زمینۀ وبلاگنویسی منتشر خواهم کرد.
سپاس از همراهی شما